Loading
11 Ekim 2015

Sayfalarımızın Dili Olsaydı Bize Ne Derdi?

Sayfalarımızın Dili Olsaydı Bize Ne Derdi?No Comments

Şu anda buradasınız:Sayfalarımızın Dili Olsaydı Bize Ne Derdi?

eticaret-sayfalari

Çoğunlukla katılmamama rağmen bazen trafikte karşılaştığım bir durum var.Araba kullanan kişi öndeki arabanın şoförü hakkında “öndeki kesin bayan şoför” deyiveriyorlar.Karşı cinslerim ne olur bana kızmasınlar ama bu çok eski bir klişedir.Temelinde yatan ana sebep, erkeklerin çocukluklarından beri arabalara olan merakı, oyuncaklarının büyük bir kısmının araba olması, arabalara olan aşinalıkları sonucu arabaları vücutlarının bir parçası gibi görmeleridir…

Durun “Bunun web sayfalarıyla ne alakası var” demeyin, hemen izah edeyim.

Web sayfalarımız bizim sadece baktığımız, düzenlediğimiz, güncellediğimiz, içerik girdiğimiz vs. web elementleridir değil mi? İşte söz konusu özellikle E-ticaret olduğu zaman, başarı ancak bir araba gibi sayfalarımızın vücudumuzun bir parçası olduğu gerçeğini kabullenmemizle geliyor…

Basitçe baktığımızda bir E-ticaret sitesi anasayfa,kategori vitrinleri,listeleme sayfaları, ürün inceleme sayfaları,sepet adımları ve hesabım sayfalarından meydana geliyor.Bütün bu sayfaları tıpkı vücudumuzu dinler gibi dinlersek bize çok önemli bilgiler verdiğini göreceğiz…

Yalnız bunun için internet teknolojilerinin bize sunduğu bütün ölçümleme elementlerinin hepsinin eksiksiz kullanılması gerekir.Peki bu elementleri kullanmak yeterli mi? Elbette…Ama iki şartla…Bu elementleri düzenli frekanslarla kullanmalı ve söylediklerine kulak asmalıyız.Zaten düzenli olarak kullanım, otomatik olarak kullanım alışkanlığını getirecektir.

Bu analizlerin verdikleri rakamlar bize her seferinde bir şey söylemeye çalışır.Öyle ki işler çok yolunda gittiği zaman bile veriler hep size bir konuda uyarıda bulunurlar.Önemli olan bu verileri doğru şekilde yorumlamaktır.

Peki bu verileri nasıl yorumlamalıyız? Bir E-ticaret web sitesindeki navigasyondan hiyerarşik şekilde ilerleyerek bu adımlara örneklerle bir göz atalım…

 

 

About the author:

Şu ana kadar dahil olduğu 12 adet start-up var. Bunların ikisinde Operasyon Müdürü , birinde Genel Koordinatör olarak görev aldı. (Biri e-ticaret paket sağlayıcısı olan) Geri kalan 9 adet start-up ın hepsinde başdanışmanlık yaptı. Bunun haricinde danışmanlığını veya mentorluğunu halen sürdürdüğü bir çok firma vardır. Umutunlu.com'da ve önde gelen e-ticaret portalların da e-ticaretin tüm enstrümanları ve operasyonları hakkında aktif olarak yazılar yazmaktadır. Birçok platformda röportajları, demeçleri, makaleleri yayınlanmıştır. E-ticaret operasyonları arasında ilk defa hayata geçmiş birçok inovasyona imza atmış veya ilham vermiştir. Yurt çapında önde gelen üniversitelerde ve profesyonel e-ticaret platformlarında, e-ticaret eğitimleri ve seminerler vermiş, birçok e-ticaret panelinde moderatör ve konuşmacı olarak yer almıştır. Türkiye'nin en büyük online teknoloji marketlerinden birinde Head of E commerce - BI&BD&DM - Genel Koordinatör olarak iş yaşamına devam etmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Top